Palkinnot

Vuoden Designteko 2022!

Vaatelaastarille myönnettiin Vuoden Designteko 2022-palkinto. Kiitämme tunnustuksesta! Vuoden Designteko -tunnustus myönnetään suomalaiselle yritykselle, jonka liiketoiminnassa design on merkittävässä roolissa. Muita palkintokriteereitä ovat muun muassa vastuullisuus, toimivuus arjessa ja omaperäisyys.

– Usein hyvä muotoilu ratkaisee ongelman vaivattomasti, jopa palkitsevasti. Vuoden Designteko -tunnustus on meille osoitus siitä, että Vaatelaastari on onnistunut tekemään korjaamisesta paitsi helppoa myös ilonaiheen. Olemme kiitollisia huomionosoituksesta, joka kannustaa meitä entisestäänkin hyödyntämään muotoilua vastuullisten tekojen siivittäjänä, iloitsee FabPatch Oy:n toimitusjohtaja Taija Sailio.

Vuoden vastuullisuusteko 2022

Voitimme Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko-kilpailun avoimella yleisöäänestyksellä! Vastuullisuustekomme oli: Vaatelaastari – Paikkaamisen vallankumous.

”Kiertotalous tekstiilin ja muodin saralla on paljon muutakin kuin kierrätystä ja materiaalien uudelleenkäyttöä. Ympäristön kannalta tärkeintä on mahdollistaa tuotteiden käyttäminen alkuperäisessä tarkoituksessaan mahdollisimman kauan. Tekemällä tekstiilien korjaamisesta todella helppoa, houkuttelevaa ja edullista, voimme lisätä merkittävästi tekstiilituotteiden käyttöikää sekä vähentää niiden negatiivisia ilmastovaikutuksia”, sanoo FabPatch Oy:n Jetta Liukkonen.

Muodin kiertotalouspalkinto

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tapahtuma I love me -messuilla palkittiin viime vuonna ensimmäistä kertaa muodin kiertotalouden toimijoita.

Elinkaaren pidentäjä -kategoriassa haettiin toimijaa, joka on pidentänyt tekstiilien elinkaarta. Kategorian voittajaksi valittiin Vaatelaastari.

”Vaatelaastari on poikkeuksellisen hyvä idea. Vaatelaastari tekee kiertotalouden helpoksi kaikille. Se on edullinen, helposti saatavilla; ostettavissa lähimarketista eikä käyttäminen vaadi erityisosaamista. Vaatelaastari tuo jokaiselle mahdollisuuden pidentää vaatteen elinikää vaatimatta uudenlaista ajattelumallia tai toimintatapaa. Vaatelaastari on kokonaan uusi aluevaltaus”, kertoi tuomaristo perusteluistaan.