Palkinnot

Vuoden Designteko 2022!

FabPatch Oy:lle myönnettiin Vuoden Designteko 2022-palkinto. Kiitämme tunnustuksesta! Vuoden Designteko -tunnustus myönnetään suomalaiselle yritykselle, jonka liiketoiminnassa design on merkittävässä roolissa. Muita palkintokriteereitä ovat muun muassa vastuullisuus, toimivuus arjessa ja omaperäisyys.

– Usein hyvä muotoilu ratkaisee ongelman vaivattomasti, jopa palkitsevasti. Vuoden Designteko -tunnustus on meille osoitus siitä, että Vaatelaastari® on onnistunut tekemään korjaamisesta paitsi helppoa myös ilonaiheen. Olemme kiitollisia huomionosoituksesta, joka kannustaa meitä entisestäänkin hyödyntämään muotoilua vastuullisten tekojen siivittäjänä, iloitsee FabPatch Oy:n toimitusjohtaja Taija Sailio.

Vuoden vastuullisuusteko 2022

Voitimme Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko-kilpailun avoimella yleisöäänestyksellä! Vastuullisuustekomme oli: Vaatelaastari® – Paikkaamisen vallankumous.

”Kiertotalous tekstiilin ja muodin saralla on paljon muutakin kuin kierrätystä ja materiaalien uudelleenkäyttöä. Ympäristön kannalta tärkeintä on mahdollistaa tuotteiden käyttäminen alkuperäisessä tarkoituksessaan mahdollisimman kauan. Tekemällä tekstiilien korjaamisesta todella helppoa, houkuttelevaa ja edullista, voimme lisätä merkittävästi tekstiilituotteiden käyttöikää sekä vähentää niiden negatiivisia ilmastovaikutuksia”, sanoo FabPatch Oy:n Jetta Liukkonen.

Muodin kiertotalouspalkinto

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tapahtuma I love me -messuilla palkittiin vuonna 2022 ensimmäistä kertaa muodin kiertotalouden toimijoita.

Elinkaaren pidentäjä -kategoriassa haettiin toimijaa, joka on pidentänyt tekstiilien elinkaarta. Kategorian voittajaksi valittiin Vaatelaastari®.

Vaatelaastari® on poikkeuksellisen hyvä idea. Vaatelaastari® tekee kiertotalouden helpoksi kaikille. Se on edullinen, helposti saatavilla; ostettavissa lähimarketista eikä käyttäminen vaadi erityisosaamista. Vaatelaastari® tuo jokaiselle mahdollisuuden pidentää vaatteen elinikää vaatimatta uudenlaista ajattelumallia tai toimintatapaa. Vaatelaastari® on kokonaan uusi aluevaltaus”, kertoi tuomaristo perusteluistaan.

Entrepreneur Of The Year, Valtakunnallinen kilpailija 2023, Jetta Liukkonen

Vuoden 2023 Kestoteko / Kodin kestot Ry

Oulun seudun vastuullisin yritys, kunniamainta, 2023 / Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari Ry ja Oulun Nuorkauppakamari Ry

Vuoden 2022 oululainen Start Up-yritys / Oulun kaupunki

Made in Oulu, kunniamaininta, 2021

Mielenkiintoinen innovaatio-kategorian voittaja, juhlavuoden hanke- ja yritystukikilpailu ohjelmakaudella 2014-2020/ Leader Kuudestaan Ry

KasvuOpen 2019, kunniamainta, Etelä-Pohjanmaan Kasvupolku

Vipuskeksijä 2019 / Osuuskunta A.Vipunen