Ilmainen toimitus yli 30 euron tilauksiin

Vastuullisuus

 

 

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (erityisesti tavoite 12). Tuotteen avulla pyrimme lisäämään tuotteen käyttöikää ja siten vähentämään tekstiilijätteen määrää.

Vastuullisuuden portaat

Strategiassamme on mukana vastuullisuuden portaat. Teemme jatkuvasti työtä vastuullisuuden ja ekologisuuden eteen. Seuraamme eri materiaalien kehitystä ja otamme uusia materiaaleja testiin ja tuotantoon sitä mukaan kun niitä kaupallistetaan ja tuodaan myös pienten yritysten saataville. Tuotekehityksemme on jatkuvaa ja osallistavaa. 

 

Tuotanto ja materiaalit

Tuotteemme valmistetaan Suomessa ja meille on myönnetty oikeus käyttää Avainlippu -merkkiä Vaatelaastarin yhteydessä.
 
Työllistämme suomalaisia designin ammattilaisia yhdistämällä uudella ja innovatiivisella tavalla kiertotalouden ja luovan alan. Meille on myönnetty oikeus käyttää Design from Finland -merkkiä 
 
Kuosistomme on painettu Suomessa digitaalisesti tulostamalla. Tuotantoketju on ekologisesta näkökulmasta huomattavasti perinteisiä painomenetelmiä parempi.
Menetelmä vie vähemmän vettä ja energiaa mikä säästää merkittävästi luontoa.

 

Perusmallistomme kankaat tulevat Suomesta. Käytämme myös erikoistuotteissa Suomessa valmistettuja kankaita aina, kun se on mahdollista. Muissa tapauksissa kankaat ja neulokset hankitaan vain ympäristönormit täyttäviltä toimijoilta, pääasiassa Euroopasta. Langat Suomessa neulottaviin Vaatelaastareihin tulevat Saksasta ja Turkista sertifioiduilta toimijoilta. 

Vuoden 2021 alussa olemme siirtyneet kokonaan kierrätettyyn tekstiiliraaka-aineeseen omassa perusmallistossamme. "Pullosta paikaksi" mallistossamme tekstiili on joustavaa kierrätyspolyesteriä.  
Raaka-aine on PET-pullojätettä Kiinasta ja lanka tulee Turkista, koska lähempää ei vielä sopivaa materiaalia saa . Langan valmistaja pyrkii mahdollisimman pian siirtymään paikalliseen raaka-aineeseen. Seuraamme myös jatkuvasti kotimaisten vastuullisten, vaihtoehtoisten materiaalien tuotekehitystä ja siirrymme kokonaan kotimaiseen tekstiiliraaka-aineeseen kun se on mahdollista. 
Vaatelaastari täyttää Euroopan kemikaalilainsäädännön vaatimukset eikä siinä käytetty liima sisällä ihmisten tai ympäristön terveydelle haitallisia aineita.
Tuotteen liimassa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.  
Vaatelaastarin pussi on valmistettu 100% uusiutuvasta luonnonvarasta, sokeriruo'osta. Pussi valmistetaan Suomessa.
Kaikki verkkokaupassa käyttämämme postikuoret tuotetaan ympäristöystävällisesti. Postikuoret painetaan Edita Prima Oy:n tuotantolaitoksessa, jossa noudatetaan yrityksen ympäristöpäämääriä: ekologisesti kestävät hankinnat, jätteen minimointi, hiilijalanjäljen minimointi sekä energiatehokkuus. Lisäksi kaikki postikuorien painamisessa käytettävät kemikaalit ovat joutsenmerkkihyväksyttyjä. Edita Prima myös valvoo tuotteissa käytettyjen puukuitujen laillista alkuperää. Postikuorissa käytettävät kirjekuoret hankitaan hyvämaineisilta eurooppalaisilta kuorivalmistajilta, kaikki valmistajat ovat ISO14001-sertifioituja ja niillä on lisäksi vähintään yksi kolmannen osapuolen myöntämä ympäristömerkki. 
Laatu ja kestävyys
 
Koska Vaatelaastari kiinnitetään kotioloissa hyvin monenlaisiin tekstiileihin, tarkkaa lupausta emme voi pesunkestosta antaa. Tekstiileissä käytetään yli 8000 erilaista kemikaalia, jotka voivat vaikuttaa ilman kuumuutta kiinnitettävän tarrapaikkatuotteiden pesunkestoon eri tavoin. Lisäksi erilaisilla pinnotteilla, pesuaineilla ja huuhteluaineilla on omat vaikutuksensa, samoin pyykkikoneessa pyörivällä muilla tekstiileillä kemikaaleineen. Valtavasta muuttujamäärästä johtuen yleistettäviä laboratoriotestejä ei voi tuotteelle tehdä.
Vaatelaastari jatkaa osaltaan tekstiilin käyttöikää. Joustava ominaisuus lisää pesun ja kulutuksen kestoa entisestään ja teemme jatkuvaa työtä laadun parantamisen eteen.
Hyödynnämme reklamaatiot tuotekehityksessä. Vaatelaastarin tarkoitus on pitää vaate käytössä mahdollisimman pitkään ja tuoda paikkaustuote myös nopeutta, muotoilua ja ekologisia tekstiilejä arvostavalle kuluttajalle. 
Vaatelaastarissa pyrimme myös minimoimaan kemikaalien määrän. Emme lisää niitä tuotteeseemme. 
 
Vaatelaastari on ns. Positiivinen hiilikädenjälki -tuote. Vaatelaastarin avulla kuluttajat ja yhteistyöbrändit voivat pienentää omaa hiilijalanjälkeään. 
Vaatelaastari on mukana kuratoituna tuotteena ostavastuullisesti.fi -portaalissa. 
 
FINIX – kestävät tekstiilisysteemit -tutkimushanke julkaisi huhtikuussa 2020 listan tekstiilialan toimijoista, joiden selviytyminen kriisistä vahvempina on elintärkeää tekstiilialan muutokselle kohti kiertotaloutta ja vastuullisuutta, mutta myös työllisyyden tukemiseksi Suomessa. Oikiat Design Oy ja Vaatelaastari on mukana listauksessa. 
Finix– kestävät tekstiilisysteemit on Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman kuusivuotinen tutkimushanke, jonka tavoite on ratkaista tekstiilialan globaaleja haasteita yhdistämällä eri alojen huippututkimusta, luomalla suomalaiselle tekstiilialalle kykyä menestyä kiertotaloudessa ja innostamalla ihmisiä kohtuulliseen kuluttamiseen. Hanketta johtaa Aalto-yliopiston vastuullisen liiketoiminnan professori Minna Halme. Konsortiossa ovat mukana Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulu, Kemian tekniikan korkeakoulu, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Lappeenrannan yliopisto, SYKE, VTT, LAB-ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Heureka ja Rhea Solutions Oy. #kestävävaate #ostavastuullista
https://finix.aalto.fi/kestavavaate-kampanja/

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods