Ilmainen toimitus yli 30 euron tilauksiin

Vastuullisuus

 

 

Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (erityisesti tavoite 12). Tuotteen avulla pyrimme lisäämään tuotteen käyttöikää ja siten vähentämään tekstiilijätteen määrää.

Strategiassamme on mukana vastuullisuuden portaat. Teemme jatkuvasti työtä vastuullisuuden ja ekologisuuden eteen. 

Tuotteemme valmistetaan Suomessa ja meille on myönnetty oikeus käyttää Avainlippu -merkkiä Vaatelaastarin yhteydessä.
 
Työllistämme suomalaisia taiteen ja designin ammattilaisia yhdistämällä uudella ja innovatiivisella tavalla kiertotalouden ja luovan alan. Meille on myönnetty oikeus käyttää Design from Finland -merkkiä 
 
Kuosistomme on painettu Suomessa digitaalisesti tulostamalla. Tuotantoketju on ekologisesta näkökulmasta huomattavasti perinteisiä painomenetelmiä parempi.
Menetelmä vie huomattavasti vähemmän vettä ja energiaa mikä säästää merkittävästi luontoa.

 

Käytämme ainoastaan Suomessa valmistettuja kankaita aina, kun se on mahdollista. Muissa tapauksissa kankaat ja neulokset hankitaan vain ympäristönormit täyttäviltä toimijoilta, pääasiassa Euroopasta. Langat Suomessa neulottaviin Vaatelaastareihin tulevat Saksasta ja Turkista sertifioiduilta toimijoilta. 

Ensimmäinen tuote-erämme oli ohutta puuvillaa.
Marraskuussa 2019 toimme tuotekehitystyön pohjalta markkinoille uudet vaatelaastarimallistot, joista toinen oli joustavaa 100% luomupuuvillaa ja toinen polyesteriä,sekä Vaatelaastarin heijastavasta kankaasta. Tuotteella ei ole hyväksyntää virallisena heijastimena.  Tästä on viestitty paketissa selkeästi. 
 
Olemme testanneet Suomessa neulottua kierrätyspolyesteriä. Olemme luopumassa neitseellisistä raaka-aineista valmistetuista kankaista omassa mallistossamme.
Raaka-aine kierrätyspolyesterissä PET-pullojätettä Kiinasta ja lanka tulee Turkista. Langan valmistaja pyrkii mahdollisimman pian siirtymään paikalliseen raaka-aineeseen. Uusin tuotanterämme  ulko- ja urheiluvaatelaatareita on jo kierrätyspolyesteriä. Seuraamme tarkasti kotimaan kierrätystekstiililaitoshanketta ja toivomme että saamme myös langan Suomesta tulevaisuudessa. 
Kaikki verkkokaupassa käyttämämme postikuoret tuotetaan ympäristöystävällisesti. Postikuoret painetaan Edita Prima Oy:n tuotantolaitoksessa, jossa noudatetaan yrityksen ympäristöpäämääriä: ekologisesti kestävät hankinnat, jätteen minimointi, hiilijalanjäljen minimointi sekä energiatehokkuus. Lisäksi kaikki postikuorien painamisessa käytettävät kemikaalit ovat joutsenmerkkihyväksyttyjä. Edita Prima myös valvoo tuotteissa käytettyjen puukuitujen laillista alkuperää. Postikuorissa käytettävät kirjekuoret hankitaan hyvämaineisilta eurooppalaisilta kuorivalmistajilta, kaikki valmistajat ovat ISO14001-sertifioituja ja niillä on lisäksi vähintään yksi kolmannen osapuolen myöntämä ympäristömerkki.
 
Koska Vaatelaastari kiinnitetään kotioloissa hyvin monenlaisiin tekstiileihin, tarkkaa lupausta emme voi pesunkestosta antaa. Tekstiileissä käytetään yli 10 000 erilaista kemikaalia  jotka voivat vaikuttaa pesunkestoon eri tavoin. 
Joka tapauksessa Vaatelaastari jatkaa osaltaan tekstiilin käyttöikää. Joustava ominaisuus lisää pesun ja kulutuksen kestoa entisestään ja teemme jatkuvaa työtä laadun parantamisen eteen. 
Vaatelaastarissa pyrimme myös minimoimaan kemikaalien määrän. Emme lisää niitä tuotteeseemme.
Vaatelaastari täyttää Euroopan kemikaalilainsäädännön vaatimukset eikä siinä käytetty liima sisällä ihmisten tai ympäristön terveydelle haitallisia aineita. Tuotteen liimassa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.  
 
Vaatelaastarin pussi on valmistettu 100% uusiutuvasta luonnonvarasta, sokeriruo'osta. Pussi valmistetaan Suomessa.
 
Vaatelaastari on ns. Positiivinen hiilikädenjälki -tuote. Vaatelaastarin avulla kuluttajat ja yhteistyöbrändit voivat pienentää omaa hiilijalanjälkeään. 
 
FINIX – kestävät tekstiilisysteemit -tutkimushanke julkaisi huhtikuussa 2020 listan tekstiilialan toimijoista, joiden selviytyminen kriisistä vahvempina on elintärkeää tekstiilialan muutokselle kohti kiertotaloutta ja vastuullisuutta, mutta myös työllisyyden tukemiseksi Suomessa. Oikiat Design Oy ja Vaatelaastari on mukana listauksessa. 
Finix– kestävät tekstiilisysteemit on Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman kuusivuotinen tutkimushanke, jonka tavoite on ratkaista tekstiilialan globaaleja haasteita yhdistämällä eri alojen huippututkimusta, luomalla suomalaiselle tekstiilialalle kykyä menestyä kiertotaloudessa ja innostamalla ihmisiä kohtuulliseen kuluttamiseen. Hanketta johtaa Aalto-yliopiston vastuullisen liiketoiminnan professori Minna Halme. Konsortiossa ovat mukana Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulu, Kemian tekniikan korkeakoulu, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Lappeenrannan yliopisto, SYKE, VTT, LAB-ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Heureka ja Rhea Solutions Oy. #kestävävaate #ostavastuullista
https://finix.aalto.fi/kestavavaate-kampanja/

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods