Vastuullisuus

Vaatelaastari® on aito arjen ekoteko

Vastuullisuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme ja kiertotalous koko toimintamme ydin. Meillä on mahdollisuus rakentaa osaltamme sellaista tulevaisuutta, jossa haluamme elää. Me haluamme edistää luonnon kantokyvyn mukaista yhteiskuntaa, jossa kaikilla on tasa-arvoinen asema ja mahdollisuus vaikuttaa. Liiketoimintamme on alusta asti rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja sitoudumme toimimaan näin myös jatkossa. Haluamme tarjota kaikille helpon ja konkreettisen tavan osallistua kestävämpään kulutukseen ja kiertotalouteen.

FabPatch™ Vaatelaastari® on aito arjen ekoteko. FabPatch™ Vaatelaastari®-paikkojen avulla tuote voidaan pitää käytössä mahdollisimman pitkään ja näin vähentää turhaa kulutusta sekä tekstiilijätteen syntyä. Innovatiivinen paikkaustuote edistää modernia ja vastuullista korjauskulttuuria, sen helpon kiinnitystavan, vastuullisen tuotannon ja korkean laadun myötä. FabPatch™ Vaatelaastari®-paikkojen käyttäminen lisää vaatteiden, varusteiden sekä useiden tekstiilipohjaisten tuotteiden käyttöikää helposti, ja näin samalla vähentää turhaa kulutusta. Samalla se vähentää myös uuden tuotannon aiheuttamia päästöjä ja raaka-aineiden tuotannon aiheuttamaa biodiversiteettikatoa. FabPatch™ Vaatelaastari® voidaan katsoa hiilikädenjälkituotteeksi, jonka avulla tuotteen käyttäjä voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Hiilikädenjäljen koko määräytyy korjattavan tekstiilin ominaisuuksien ja käyttötavan mukaisesti.

Yrityksenä olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Tavoitteen 12. mukaisesti pyrimme tuotanto- ja kulutustapojen kestävyyden turvaamiseen. Tuotteemme ja viestintämme, kuten esimerkiksi #paikkaushaaste -kampanjamme avulla, edistämme tekstiilien käyttöiän pidentämistä, kannustamme korjaamiseen ja tekstiilijätteen määrän vähentämiseen. Olemme sitoutuneet ILO:n Code of Conductiin ja edellytämme sitä myös partnereiltamme ja tuotantoketjultamme.

Omassa tuotannossamme ja toiminnassamme tarkastelemme strategiamme mukaisesti valintojamme vastuullisuuden portaiden kautta. Vastuullisuuden portaat tarkoittavat meille sitä, että teemme jatkuvasti työtä vastuullisuuden ja ekologisuuden eteen ja pyrimme aina siirtymään kohti kestävämmän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Olemme julkaisseet ensimmäisen vastuullisuusraporttimme. Haluamme kertoa vastuullisuusraportissamme oleellisimmista ja täten liiketoiminnassamme vaikuttavimmista vastuullisuusasioista. Voit lukea raportista lisää meidän tuotesuunnittelusta, tuotannosta sekä toimintatavoistamme.

Jos sinulla heräsi kysyttävää tai kommentoitavaa vastuullisuusraportistamme ja vastuullisuuden toimintatavoistamme, otathan yhteyttä.

Natalie Ahonen
Vastuullisuuskoordinaattori FabPatch Oy
natalie.ahonen@fabpatch.com
+358 400 991 006