Usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä Vaatelaastari®-paikoista?

Alta löydät usein kysytyt kysymykset. Mikäli et löydä vastausta pulmaasi, ota meihin yhteyttä info@fabpatch.com tai sivun alaosan lomakkeella!

Usein kysytyt kysymykset

Mihin Vaatelaastari® -paikkoja voi käyttää?

Vaatelaastari® soveltuu parhaiten vanhojen, useaan kertaan pestyjen vaatteiden paikkaamiseen. Vaatelaastari® soveltuu myös kenkiin, laukkuihin, tuoleihin, pipoihin, hanskoihin. Kokeilemalla löydät sopivia kohteita!

Vaatelaastari® -paikoilla voi paikata, peittää ja koristella erilaisia tuotteita.

Toimiiko se? Voitteko luvata jotain?

Vaatelaastari® lisää paljon tai ainakin jonkin verran vaatteen käyttöikää. Ja kuten Urho 7v sanoi: Tämä on paikka, joka hienontaa vaatteen! Sen voimme luvata!

Vaatelaastari® kiinnittyy hyvin kaikkiin tekstiileihin. Reiän saa paikattua minuutissa helposti hankaamalla käyttöohjeiden mukaan. Senkin voimme luvata!

Pesunkesto riippuu alustekstiilin materiaalista, iästä, siitä miten paikka on kiinnitetty, mihin kohtaan se kiinnitetään ja kuinka pian se pestään. Parhaat tulokset ovat nyt yli 4 vuotta kovassa käytössä ja pesussa. Tekstiileissä on kuitenkin valtava määrä muuttujia ja pesunkestosta emme voi antaa tarkkaa lupausta. Tiedämme, että 100% puuvilla on muita materiaaleja haastavampi, mutta siinäkin kokemuksia on monenlaisia. Ps. Kuivausrumpu on tässä myös hyväksi. Ja tietysti se käyttöohjeiden noudattaminen!

Reklamaatioprosenttimme on 0,08. Tuotteellamme on tyytyväisyystakuu!

Miksi Vaatelaastari® ei pysy?

Syynä voivat olla

1.Kemikaalit

Vaatelaastari® tulee kestää oikein käytettynä tekstiilissä useita pesuja. Vaatteissa käytetyt kemikaalit vaikuttavat kuitenkin vaatelaastarin pysyvyyteen. Emme kuitenkaan halua vastata kemikaaleihin lisäämällä tuotteemme kemikaaleja.

2. Liian kevyt kiinnittäminen

Kestääkseen, Vaatelaastari® -paikka tulee hangata lujasti paikoilleen, vähintään minuutin, mieluiten muutaman minuutin ajan. Apuna voi käyttää vaikkapa lusikkaa. Kiinnitystä voi halutessaan tehostaa silittämällä vaatteen hoito-ohjeen mukaan max 10 sekuntia.

3. Liian lyhyt kiinnittymisaika

Vaatelaastari® -paikan tulee kiinnittyä 3 vuorokautta ennen ensimmäistä pesua. Vaatelaastari® -paikalla korjattua tuotetta voi käyttää heti, mutta myös voimakas venytys ja reipas kastuminen ensimmäisen kolmen vuorokauden aikana voivat heikentää tuotteen kestoa. Mitä pidempään Vaatelaastari® saa kiinnittyä ennen ensimmäistä pesua ja myös pesujen välillä, sitä paremmin vaate kiinnittyy.

4. Tekstiilin pinnoitteet ja erilaiset materiaalit

Erilaiset lian- ja vedenhylkivyyskäsittelyt voivat vaikuttaa siten, että ne hylkivät myös Vaatelaastari® -paikkaa. Siksi Vaatelaastari® -paikkoja ei suositella pinnoitettuihin tekstiileihin, vaikkakin joissain pinnoitetuissakin ne ovat pysyneet hyvin.

100% puuvilla on materiaalina muita haastavampi ja sen kiinnittämiseen painamalla tulee kiinnittää erityistä huomiota. Silittäminen edesauttaa pesunkestoa erityisesti 100% puuvillavaatteissa. Keinokuituisussa vaatteissa ja puuvillavaatteissa, joissa on pienikin osa keinokuitua mukana, pysyvyys on tutkimusten mukaan parempi.

Mikäli Vaatelaastari® irtoaa heti ensimmäisissä pesuissa eikä syy johdu edellä mainituista, ota yhteyttä meihin info@fabpatch.com ! Kehitämme tuotetta jatkuvasti osana #paikkaushaaste-kampanjaa ja kuuntelemme tarkasti kuluttajakokemuksia.

Missä Vaatelaastari® valmistetaan?

Vaatelaastari® FabPatch™ valmistetaan Suomessa.

Onko Vaatelaastari® vastuullinen tuote?

Vastuullisuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme ja kiertotalous koko toimintamme ydin. Vastuullisuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme ja kiertotalous koko toimintamme ydin. Meillä on mahdollisuus rakentaa osaltamme sellaista tulevaisuutta, jossa haluamme elää. Me haluamme edistää luonnon kantokyvyn mukaista yhteiskuntaa, jossa kaikilla on tasa-arvoinen asema ja mahdollisuus vaikuttaa. Liiketoimintamme on alusta asti rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja sitoudumme toimimaan näin myös jatkossa. Haluamme tarjota kaikille helpon ja konkreettisen tavan osallistua kestävämpään kulutukseen ja kiertotalouteen. Lue lisää vastuullisuudesta vastuullisuusraportistamme!

Mitä aineita Vaatelaastari® sisältää?

Liima on liuotinaineeton, vegaaninen, joustava ja täyttää EU:n vaatimukset. Se ei sisällä terveydelle tai ympäristölle haitallisia aineita.

Perusmallistomme on valmistettu kierrätetystä polyesteristä. Erikoistuotteemme ovat valmistettu heijastavasta polyesteristä sekä erityistä kulutusta kestävää ja vettä hylkivästä polyamidisekoitteesta.

Yhteistyökumppaneiden kanssa olemme valmistaneet tuotteita useista eri tekstiileistä.

Miten Vaatelaastari® hävitetään?

Vaatelaastari® -paikat eivät haittaa tekstiilien kierrätystä. Mikäli paikattu tekstiili ei mene uudelleenkäyttöön, hävitä se tekstiilijätteen mukaisesti. Muista kierrättää myös pakkaus!

Saako Vaatelaastari® -paikkoja muilla kuoseilla ja väreillä?

Mallistomme uudistuu jatkuvasti, ja noudatamme aina vastuullisuuden periaatteita hankinnoissamme. Teemme myös brändiyhteistyötä ja tuotteemme on mahdollista kustomoida.

Miten Vaatelaastari® -paikkojen laatua on testattu? 

Vaatelaastari® -paikkoja on testattu syksyllä 2018 ja 2019, sekä vuonna 2021 ja 2023 yhteensä monien satojen perheiden toimesta kotioloissa. Lisäksi brändikumppanimme ovat suorittaneet testaukset ennen tuotteiden lanseerausta. Jatkamme alati tuotekehitystä ja testaamista uusien, erilaisten materiaalien myötä. Lisäksi olemme testanneet ja kehittäneet tuotetta itse eri kumppaniemme kanssa vuosia. Teemme jatkuvasti työtä yhä parempien Vaatelaastari® -paikkojen eteen ja keräämme palautteita. Ota yhteyttä jos jokin mietityttää!

Voit jättää yhteydenottopyynnön täyttämällä alla olevan lomakkeen.