Usein kysytyt kysymykset

Mihin Vaatelaastaria voi käyttää?

Vaatelaastari soveltuu parhaiten vanhojen, useaan kertaan pestyjen vaatteiden paikkaamiseen. Vaatelaastari soveltuu myös kenkiin, laukkuihin, tuoleihin, pipoihin, hanskoihin. Kokeilemalla löydät sopivia kohteita!

Vaatelaastarilla voi paikata, peittää ja koristella erilaisia tuotteita.

Toimiiko se? Voitteko luvata jotain?

Vaatelaastari lisää paljon tai jonkin verran vaatteen käyttöikää. Ja kuten Urho 7v sanoi: Tämä on paikka joka hienontaa vaatteen! Sen voimme luvata!

Vaatelaastari kiinnittyy hyvin kaikkiin tekstiileihin. Reiän saa paikattua minuutissa helposti hankaamalla käyttöohjeiden mukaan. Senkin voimme luvata!

Pesunkesto iippuu alustekstiilin materiaalista, iästä, siitä miten paikka on kiinnitetty, mihin kohtan se kiinnitetään ja kuinka ja kuinka pian se pestään. Parhaat tulokset ovat nyt yli 4 vuotta kovassa käytössä ja ja pesussa.  Tekstiileissä on kuitenkin valtava määrä muuttujia ja pesunkestosta emme voi antaa tarkkaa lupausta. Tiedämme että 100% puuvilla on muita materiaaleja haastavampi, mutta siinäkin kokemuksia on monenlaisia. Ps. Kuivausrumpu on tässä myös hyväksi. Ja tietysti se käyttöohjeiden noudattaminen!

 Reklamaatioprosenttimme on 0,08. Tuotteellamme on tyytyväisyystakuu! 

Miksi Vaatelaastari ei pysy?

Syynä voivat olla

1.Kemikaalit

Vaatelaastari tulee kestää oikein käytettynä tekstiilissä useita pesuja. Vaatteissa käytetyt kemikaalit vaikuttavat kuitenkin vaatelaastarin pysyvyyteen. Emme kuitenkaan halua vastata kemikaaleihin lisäämällä tuotteemme kemikaaleja. 

2. Liian kevyt kiinnittäminen

Kestääkseen, Vaatelaastaria tulee hangata lujasti paikoilleen, vähintään minuutin, mieluiten muutaman minuutin ajan. Apuna voi käyttää vaikkapa lusikkaa. Kiinnitystä voi halutessaan tehostaa silittämällä vaatteen hoito-ohjeen mukaan max 10 sekuntia. 

3. Liian lyhyt kiinnittymisaika

Vaatelaastarin tulee kiinnittyä 3 vuorokautta ennen ensimmäistä pesua. Vaatelaastaroitua tuotetta voi käyttää heti, mutta myös voimakas venytys ja reipas kastuminen ensimmäisen kolmen vuorokauden aikana voivat heikentää tuotteen kestoa. Mitä pidempään Vaatelaastari saa kiinnittyä ennen ensimmäistä pesua ja myös pesujen välillä, sitä paremmin vaate kiinnittyy.

4. Tekstiilin pinnoitteet ja erilaiset materiaalit

Erilaiset lian- ja vedenhylkivyyskäsittelyt voivat vaikuttaa siten, että ne hylkivät myös Vaatelaastaria. Siksi Vaatelaastaria ei suositella pinnoitettuihin tekstiileihin, vaikkakin joissain pinnotetuissakin ne ovat pysyneet hyvin. 

100% puuvilla on materiaalina muita haastavampi ja sen kiinnittämiseen painamalla tulee kiinnittää erityistä huomiota. Silittäminen edesauttaa pesunkestoa erityisesti 100% puuvillavaatteissa. Keinokuituisussa vaatteissa, ja puuvillavaatteissa joissa on pienikin osa keinokuitua mukana, pysyvyys on tutkimusten mukaan parempi. 

- Mikäli Vaatelaastari irtoaa heti ensimmäisissä pesuissa eikä syy johdu edellä mainituista, ota yhteyttä meihin info@fabpatch.com ! Kehitämme tuotetta jatkuvasti  osana #paikkaushaaste-kampanjaa ja kuuntelemme tarkasti kuluttajakokemuksia.

Missä Vaatelaastari valmistetaan?

Vaatelaastari valmistetaan Suomessa.

Mitä aineita Vaatelaastari sisältää?

Liima on liuotinaineeton, vegaaninen, joustava ja täyttää EU:n vaatimukset. Se ei sisällä terveydelle tai ympäristölle haitallisia aineita.

Ensimmäiset tuote-erät olivat puuvillaa ja 100% luomupuuvillaa, joka ei sisällä lainkaan elastaania. Nykyinen  perusmallisto on valmistettu kierrätetystä polyesteristä ja heijastavasta polyesteristä. Yhteistyökumppaneiden kanssa olemme valmistaneet tuotteita useista eri tekstiileistä.

Miten Vaatelaastari hävitetään?

Vaatelaastarit eivät haittaa tekstiilien kierrätystä. Mikäli paikattu tekstiili ei mene kierrätykseen, hävitä se tekstiilijätteen mukaisesti. Muista kierrättää myös pakkaus!

Saako Vaatelaastaria muilla kuoseilla ja väreillä?

Mallistomme uudistuu jatkuvasti, mutta ekologisesti vaiheittain. Teemme myös brändiyhteistyötä. Otamme mielellään ehdotuksia vastaan. 

Miten Vaatelaastareiden laatua on testattu? 

Vaatelaastareita on testattu syksyllä 2018 ja 2019, sekä vuonna 2021 ja 2023 yhteensä monien satojen perheiden toimesta kotioloissa. Lisäksi brändikumppanimme ovat suorittaneet testaukset ennen tuotteiden lanseerausta. Testien perusteella tuotetta kehitetään edelleen. Lisäksi olemme testanneet ja kehittäneet tuotetta itse eri kumppaniemme kanssa vuosia. Teemme jatkuvasti työtä yhä paremman Vaatelaastarin eteen ja keräämme palautteita. Ota yhteyttä jos jokin mietityttää! 

 

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods