Euroopan 30 parasta kiertotalousyritystä torjuvat luonnon monimuotoisuuden vähenemistä - FabPatch Oy mukana listauksessa

Euroopan 30 parasta kiertotalousyritystä torjuvat luonnon monimuotoisuuden vähenemistä - FabPatch Oy mukana listauksessa

 

Euroopan 30 kärkiyritystä kiertotalouden alalla esitellään Maailman kiertotalousfoorumissa 2024 Brysselissä. Sitran esittelemä yrityslista havainnollistaa, kuinka nämä yritykset käsittelevät luonnon monimuotoisuuden haasteita ja luovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Sitra julkaisee samassa yhteydessä käsikirjan, joka ohjaa yrityksiä kehittämään kiertotalousmalleja luontotavoitteiden saavuttamiseksi.

”Kiertotalousratkaisut tarjoavat uuden näkökulman luonnon monimuotoisuuden suojeluun, mutta käytännön tietoa on niukasti. Tarvitsemme konkreettisia esimerkkejä ja ohjeita,” toteaa globaalin yhteistyön ja kestävyysratkaisujen johtava asiantuntija Riku Sinervo Sitrasta.

Listan yritykset edustavat toimialoja, jotka ovat keskeisiä luonnon suojelussa, kuten elintarvike- ja maatalous, rakennusala, tekstiiliteollisuus ja metsäala. Yritykset on valittu niiden innovatiivisten kiertotalousmallien ja luonnon suojelupotentiaalin perusteella.

Kiertotalous vähentää luontoon kohdistuvaa painetta ja auttaa yrityksiä hallitsemaan riskejä sekä luomaan uutta arvoa vähemmän luonnonvaroja kuluttavilla menetelmillä.

Lisätietoja ja koko lista ovat nähtävillä Sitrassa ja Maailman kiertotalousfoorumin tapahtumassa Brysselissä 15.-18. Huhtikuuta.